Tayland başbakanı görevden alındı

Tayland Anayasa Mahkemesi, Başbakan Yingluck Shinawatra'nın görevine son verdi.Son aylarda artan hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle zor günler yaşayan Yingluck Shinawatra, görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu. Anayasa Mahkemesi, Temmuz...

Google Haberlere Abone ol
Tayland başbakanı görevden alındı

Tayland Anayasa Mahkemesi, Başbakan Yingluck Shinawatra'nın görevine son verdi.

Son aylarda artan hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle zor günler yaşayan Yingluck Shinawatra, görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu. Anayasa Mahkemesi, Temmuz ayındaki seçime kadar geçici olarak görev yapan Yingluck'u görevden aldı. Yeni başbakanın ise 7 gün içinde belirlenmesini istedi.

Yingluck Shinawatra, 2011'de Milli Güvenlik Kurulu’na başkanlık eden Tavil Pliensri’nin görevden alınması sürecinde partisi ve yakın akrabaları adına siyasi çıkar gözetmekten suçlu bulundu.

8 BAKAN DA GÖREVDEN ALINDI

Anayasa Mahkemesi, 8 bakanın da Yingluck Shinawatra ile birlikte görevden çekilmesine karar verdi. Tayland'da aylarca devam eden siyasi sorunlar nedeniyle seçim kararı alan başbakan, geçici hükümete başkanlık ediyordu.

Anayasa Mahkemesi, geçici bakanların yeni hükümet kurulana kadar görevlerinde kalabileceklerini ama başbakan ve onun partisinden olan 8 bakanın görevden hemen çekilmesi gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar