Tayland, 2 haftada 200 bin Kamboçyalıyı sınır dışı etti

Kamboçyalı yetkililerden alınan bilgilere göre, son 2 haftada 200 binden fazla Kamboçyalı işçi Tayland’dan sınır dışı edildi. Kamboçya - Tayland sınır işlerinden sorumlu Tümgeneral Pich Vanna, "Haziran’ın başından beri 200 binden...

Google Haberlere Abone ol
Tayland, 2 haftada 200 bin Kamboçyalıyı sınır dışı etti

Kamboçyalı yetkililerden alınan bilgilere göre, son 2 haftada 200 binden fazla Kamboçyalı işçi Tayland’dan sınır dışı edildi.

Kamboçya - Tayland sınır işlerinden sorumlu Tümgeneral Pich Vanna, "Haziran’ın başından beri 200 binden fazla kişi ya Tayland tarafından sınır dışı edildi ya da kaçarak Kamboçya’ya geldi.’’ dedi. Tümgeneral Vanna Tayland’da toplam 400 bin Kamboçyalı olduğunu belirterek, bunların büyük bir kısmını yasal ve kaçak çalışan işçiler olduğunu söyledi.

Kamboçya’nın Tayland ile sınırı olan Poipet kenti adeta mülteci kampına döndü. Tayland’ın askeri yönetiminin aninden bu çapta Kamboçyalıyı sınır dışı etmesi, sınırda yığılmalara neden oldu. Kamboçya hükümeti askeri araçları ve otobüsleri seferber ederek, yığılmalara karşı önlem almaya çalışsa da başarılı olamıyor.

Tayland’ın kaçak işçilerin yanında legal çalışanları da sınır dışı ettiği ya da baskı yaparak Kamboçya’ya gitmek zorunda bıraktıkları iddia ediliyor. Bu iddialar karşısında Tayland ordu sözcüsü bir açıklama yaparak, Kamboçyalı işçilere baskı yapma gibi politikalarının olmadığını, Kamboçyalı işçilerin sağdan soldan duydukları söylentilerden korkup kaçtıklarını söyledi.

Bu arada Uluslararası Göç Örgütü, Tayland’ı uyararak Tayland’ın 10 binlerce Kamboçyalıyı sınıra yığmasının ciddi insani sorunlara yol açabileceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar