Tatar soydaşlar iftarda buluştu

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Tatar soydaşlar iftar yemeğinde buluştu.Türk girişimcilerin kurduğu Lumina Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Kültürler Arası Çalışma Merkezi ve Romanya Diyalog Platformunun organize ettiği...

Google Haberlere Abone ol
Tatar soydaşlar iftarda buluştu

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Tatar soydaşlar iftar yemeğinde buluştu.

Türk girişimcilerin kurduğu Lumina Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Kültürler Arası Çalışma Merkezi ve Romanya Diyalog Platformunun organize ettiği 'Gün iftarları'nda dün Romanya'da yaşayan Tatarlar misafir edildi.

Kurulduğu günden itibaren farklı dil ve kültürden olan insanları bir araya getiren Kültürler Arası Çalışma Merkezi bu sene Ramazan'da 'Gün iftarları' vererek Ramazan'ın birleştirici ikliminin Romanya'da yaşanmasını sağlıyor.

Dün yapılan organizasyonda Romanya'da yaşayan Tatarlar Lumina Üniversitesinde yapılan iftarda buluştu. Değişik meslek gruplarından 70 Tatar soydaşın katıldığı iftar yemeğinde oruçlar ezanın okunmasının ardında açıldı.

Organizasyonundan son derce memnun olan Mustafa Gülen, "Yaptığınız iftar çok güzel. Tatar- Türk, Müslüman herkesi aynı yerde buluşturdu.Ramazan'ı başladığımız gibi devam ettirelim." dedi.

İftara küçük oğluyla gelen Dilber Saylin "İftar mükemmeldi. Organizatörlere teşekkür ediyorum. Bükreş'te bu kadar Ratar olduğunu tahmin etmemiştim. Herkese hayırlı Ramazanlar, hep bir arada Ramazanlarda görüşmek üzere." iyi dileklerini paylaştı.

Tatarlar, iftar sonrası Romanya'da faaliyet gösteren Lumina okulları ve üniversitesi hakkında bilgi aldı.

Romanya'da çoğunluğu Karadeniz kıyı kısmında bulunan Köstence ve Dobruca bölgelerinde olmak üzere 25 bin Tatar yaşıyor. CİHAN

Yorumlar