Taşdelen: Nazi cinayetleri aydınlatılmalı

Federal Kriminal Dairesi’nin önceki günkü Neonazi cinayetleri ile ilgili açıklamasını değerlendiren Bavyera Parlamentosu SPD Milletvekili Arif Taşdelen, ''Son yıllarda vuku bulmuş ve şimdiye kadar aydınlatılamamış 3 bin 300 cinayet ve cinayet girişimi va.

Google Haberlere Abone ol
Taşdelen: Nazi cinayetleri aydınlatılmalı

Federal Kriminal Dairesi’nin önceki günkü Neonazi cinayetleri ile ilgili açıklamasını değerlendiren Bavyera Parlamentosu SPD Milletvekili Arif Taşdelen, ''Son yıllarda vuku bulmuş ve şimdiye kadar aydınlatılamamış 3 bin 300 cinayet ve cinayet girişimi vakasından 746'sının ırkçılar tarafından işlenmiş olabileceği korkunç bir olaydır.” diyerek bu cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.

Devletin tüm mercilerini göreve çağıran ve yıllardır Neonaziler ve ırkçılar tarafından işlenen cinayetleri aydınlatması ve toplumu bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizen Taşdelen, ''Söz konusu rakam insan hayatını söndürmeye yönelik Nazi eylemlerinin son yıllarda hangi boyuta ulaştığını göstermektedir. Karşı karşıya kaldığımız tablo, devletin güvenlik birimlerine olan güveni sarsmaktadır. Bu güvenin tekrar inşa edilmesi için tüm olanaklar seferber edilmelidir.” diyerek tepki gösterdi.
CİHAN

Yorumlar