Tartışmalı villa satışa çıkarıldı

Almanya'da Ağustos 2010-Mart 2011 tarihleri arasında Hamburg Eyalet Başbakanlığı görevinde bulunan Christoph Ahlhaus (CDU) tartışmalı villasını satıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tartışmalı villa satışa çıkarıldı

Almanya'da Ağustos 2010-Mart 2011 tarihleri arasında Hamburg Eyalet Başbakanlığı görevinde bulunan Christoph Ahlhaus (CDU) tartışmalı villasını satıyor. Medyada yer alan habere göre 4 milyon Euro’nun üzerinde satılacağı iddia edilen villayı Ahlhaus, Hamburg İçişleri Bakanı olduğu dönemde satın almıştı.

Elbe nehri kenarında bulunan villa güvenlik gerekçesiyle 1 milyon Euro’dan fazla harcama yapılarak etrafı yüksek çitlerle çevrilmiş, kamera sistemi yerleştirilmiş ve kapı ve pencereleri de daha güvenli olacak şekilde değiştirilmişti. Yaklaşık 1 milyon Euro’ya alınan villanın fiyatının artmasında güvenlik sistemlerinin de etkili olduğu tahmin ediliyor.

Ancak bu değişiklik tartışmalarında beraberinde getirdi. Devlet kasasından yapılan bu harcamalar muhalefet partilerinin tepkisine neden olmuş, Ahlhaus’un ve iktidarın vergi paralarını israf ettiği iddia edilmişti. CİHAN

Yorumlar