Taliban'ın sahur baskınında 22 ölü

Afganistan’ın doğusundaki Lagman’ın Alingar ilçesinde Taliban ve polis arasında çıkan çatışmada 15 Taliban ölürken 8 Taliban’ın yaralandığı bildirildi. Lagman Valiliği Sözcüsü Serhedi Zuak, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçleri...

Google Haberlere Abone ol
Taliban'ın sahur baskınında 22 ölü

Afganistan’ın doğusundaki Lagman’ın Alingar ilçesinde Taliban ve polis arasında çıkan çatışmada 15 Taliban ölürken 8 Taliban’ın yaralandığı bildirildi.

Lagman Valiliği Sözcüsü Serhedi Zuak, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçleri sahura hazırlık yaparken 21 kişilik bir grubun güvenlik merkezine saldırdığını açıkladı. Yaklaşık 5 saat süren çatışma sonucu 3'ü intihar saldırganı toplam 18 kişinin öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ölenler arasında 2 Taliban komutanının olduğunu ifade eden Zuak, çatışmada 7 polis hayatını kaybederken, 4 polisin de yaralandığını beyan etti.

BOMBALI SALDIRILARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan, ülke genelinde düzenlenen bombalı saldırılarda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Güneydeki Kandahar'da yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir araçtaki 8 sivil öldü. Doğudaki Celalabad'da ise benzer bir saldırıda bir sivil ve bir polis can verdi. CİHAN

Yorumlar