Talat: Rum polisi yeterli önlem almadığı için saldırıya uğradık

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kendisine Faşist “Ulusal Halk Cephesi'nin (ELAM) saldırıda bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Talat: Rum polisi yeterli önlem almadığı için saldırıya uğradık

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kendisine Faşist “Ulusal Halk Cephesi'nin (ELAM) saldırıda bulunduğunu söyledi. Talat, Rum polisinin yeterli tedbir almadığını belirterek konferans salonunda oldukları için minimum sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Güney Kıbrıs'ta bir konferans için bulunan Mehmet Ali Talat Cihan'a yaptığı açıklamada aşırı sağcı Rumların bulundukları toplantı salonunu bastıklarını ifade etti. Katıldığı toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Talat, barış kültürü oluşturmak için yapılması gereken çeşitli öneriler ortaya kondu. Toplantı devam ederken kapılar zorlandı ve içeriye patlayıcı maddeler atıldı." dedi.

Konuşmasının devam etmesi esnasında dışarıda protestoların yapıldığını aktaran eski Cumhurbaşkanı Talat, Rum polisin yeterli önlem almadığına vurgu yaptı. Talat, "Yeterli önlem alınmış olsaydı kapılar zorlanıp zorla açılmazdı." diye konuştu.

"ANASTASİADİS DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİ"

Saldırı sonrasında Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in kendisini arayarak defalarca özür dilediğini belirten Talat, Rum liderin gereken tedbirleri alacağını söylediğini kaydetti. Anastasiadis'in kendisi ile yaptığı konuşmada, bu fanatizmi ortadan kaldırmak için var gücü ile çalıştığını belirttiğini aktardı.

"RUM POLİSİ GEREKEN TEDBİRLERİ ALSAYDI BUNLAR OLMAZDI"

Rum polisinin gereken tedbirleri almadığını vurgulayan Talat, "Bu gibi olayların olabileceğinin önceden bilinmesi lazımdı. Saldıranlar bilemesiniz 200 kişi olsun, gerekli tedbirler alınsaydı böyle bir şey olabilir miydi? diye sordu." CİHAN

Yorumlar