Talat: Bu saldırı güvenlik zafiyeti açısından Rumlara ders olacak

KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs’ta dün kendisine yönelik saldırıda çok ciddi güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Talat: Bu saldırı güvenlik zafiyeti açısından Rumlara ders olacak

KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs’ta dün kendisine yönelik saldırıda çok ciddi güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi. Talat, saldırı olduğu esnada ortada Rum polisi olmadığını belirterek, "Kasıt var mı yok mu bilemem ama belki aralarında aşırı sağcı ELAM’a yakın polis subayları bile vardı. Güvenlik önlemleri sıfır olan Rumlara bu durum iyi bir ders olacak." dedi.

Dün Güney Kıbrıs’ta bir konferansta davet edilen Mehmet Ali Talat burada konuşma yaptığı esnada aşırı sağcı Rumlar tarafından saldırıya uğradı. Dün saldırı esnasında yaşananları Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Talat, yaşadıklarına inanamadığını söyledi.

Konferansın yapılacağı yerin ve zamanının Rum polisi tarafından bilinmesine rağmen gereken önlemlerin alınmadığını dile getiren Mehmet Ali Talat, konferans devam ederken dışarıdan sloganlar atıldığını; kalabalık artınca da bulunduğu konferanstaki kapıların zorlandığını ifade etti.

İçeriye yanıcı maddelerin atıldığını belirten Talat, “Sonra benim konuştuğum yere yakın kapı zorlandı ve kapı açıldı. İçeriye yanıcı bir madde atıldı. Yanıcı maddeleri korumalarım hemen alıp dışarıya attılar. Bir süre orada çok kısa bir kesinti oldu sonra biz devam ettik.” diye konuştu.

“ORTADA NEREDEYSE POLİS YOKTU”

Saldırı gerçekleştiği esnada ortada neredeyse Rum polisinin bulunmadığını aktaran Talat, büyük bir güvenlik zafiyet olduğunu bildirdi. Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in daha sonra kendisini arayarak defalarca özür dilediğini anlatan eski cumhurbaşkanı, “Umuyorum ki bu Rum tarafına uyarı olur. ELAM örgütünün bir terör örgütü olduğunu açıkça tespit edip gerekli önlemleri alırlar. Ortada kasıt var mı bilmiyorum ama belki de ELAM’a yakın Rum polisleri de olmuş olabilir.” şeklinde konuştu.

“RUM POLİSLERİ YARDIMCIMIN FOTOĞRAF MAKİNESİNE EL KOYDU”

Kendisi ile birlikte konferansa giden yardımcısının fotoğraf makinesinin Rum polisi tarafından alındığını da söyleyen Talat, makinenin iade edilmediğini kaydetti. Makinenin kırılıp kırılmadığını bile bilmediklerini aktaran Talat konu ile ilgili olarak gerekli bildirimleri yaptıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar