Taiz'e 20 ton ilaç ve malzeme yardımı ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü, aylardır tıbbi yardımların girişine izin verilmeyen Taiz'e, 20 ton ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
Taiz'e 20 ton ilaç ve malzeme yardımı ulaştı

Dünya Sağlı Örgütü (DSÖ), aylardır kuşatma altında tutulan ve tibbi yardımların girişine izin verilmeyen Yemen'in Taiz kentine tıbbi malzeme ulaştırmayı başardığını açıkladı.

Yapılan tıbbi yardımın, Taiz'de abluka altında yaşayan ve insani yardıma sınırlı düzeyde erişimi olan 200 binden fazla insanın acil tıbbi ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtildi.

Açıklamada, ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle Taiz'e Nisan 2015'ten bu yana sınırlı düzeyde tıbbi yardımın ulaştırıldığı ifade edildi.  

Bu hafta başında da 40 tonluk ilaç ve tıbbi malzemenin Sana Havaalanı'na ulaştırıldığı ve ülke genelinde dağıtımına başlanacağı bildirildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Ensarullah Hareketi (Husilerin) ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Yorumlar