Tahran ve Şam'dan Suud'a tehdit dolu tepkiler

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker gönderme mesajından sonra Tahran ve Şam'dan tehdit dolu açıklamalar geldi. Şam yönetimi, Suudi Arabistan'a Suriye'ye kara askeri göndereceği iddialarına karşı tehditler savurdu. İran ordusu da sert mesajlar verdi

Google Haberlere Abone ol
Tahran ve Şam'dan Suud'a tehdit dolu tepkiler

Son Haberler

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim uluslararası koalisyona olası kara harekâtında destek vermeye hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan'a cevap vererek, Suriye'ye girecek herhangi bir yabancı askerin tahta tabutta ülkesine döneceğini söyledi.

Muallim, Şam'ın onayı olmadan Suriye topraklarında girişilecek kara operasyonunun "saldırı" olarak değerlendirileceğini söyledi.

Muallim, "Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye'de bulunması fikrinin inanılmaz olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey inanılmaz değil" dedi.

İran'da Suudi Arabistan'a meydan okuyarak Suriye'ye olası bir kara harekatında bir tekini bile sağ bırakmayız demişti.

İRAN'DAN TEHDİT DOLU AÇIKLAMALAR

Suudi Arabistan'ın IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu belirten açıklamaya İran'dan ilk tepki geldi.

Tahran'da düzenlenen bir konferansta konuşan Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed El-Caferi, " Suudi Arabistanın buna cesaret edebileceğini sanmıyorum. Olur da gönderirilerse tekini bile sağ bırakmayız. şeklinde konuştu.

Riyad yönetimi geçtiğimiz günlerde Suriye'ye yönelik kara harekatına hazır olduklarını bildirmişti.

Yorumlar