Tacikistan halkı, Sovyet dönemini özlüyor

Büyük ekonomik sıkıntılar içinde olan Tacik halkı Sovyet dönemini özlüyor. Gallup adlı araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, Tacikistan halkının yüzde 52'isi Sovyet dönemindeki yaşam şartlarının şimdiye göre daha iyi olduğunu düşündüğünü açık.

Google Haberlere Abone ol
Tacikistan halkı, Sovyet dönemini özlüyor

Büyük ekonomik sıkıntılar içinde olan Tacik halkı Sovyet dönemini özlüyor. Gallup adlı araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, Tacikistan halkının yüzde 52'isi Sovyet dönemindeki yaşam şartlarının şimdiye göre daha iyi olduğunu düşündüğünü açıklandı. Ülke halkının büyük çoğunluğu Sovyetlerin dağılmasının faydadan çok zarar getirdiğini düşünüyor.
Halkın yüzde 27'lik kesimi ülkenin bağımsızlık dönemindeki yaşantısından memnun olduğunu ifade etti. Katılımcıların yüzde 12'isi ne Sovyetler Birliği ne de şimdiki Tacikistan'ın iyi yaşam imkanı sunduğunu, yüzde 10'luk kesim ise kararsız olduğunu açıkladı.
Amerikan şirketinin eski Sovyetler Birliği ülkelerinde yaptığı araştırma sonucunda Ermenistan ile Kırgızistan halkı da Sovyetlerden ayrılmalarının kendileri için iyi olmadığını düşünüyor. Rus halkının yüzde 55'i ve Ukraynalıların yüzde 56'ısı eski Sovyet ülkelerinin Sovyetler Birliği içerisinde daha iyi yaşam koşullarına sahip olduklarınına ifade etti. Ancak Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan halkı Sovyetler Birliği'nin dağılmasından mutlu olduklarını ve bu dağılmadan ülkelerinin avantajlı çıktığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar