Sydney’de minareden ilk ezan bu Cuma okunacak

Avustralya’nın Sydney şehrinde Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Auburn semtindeki Gelibolu Camii’nde, Cuma ezan ilk kez minareden ezan okunacak. Auburn Belediyesi, Cuma günleri ezanın minareden okunmasına izin veren kararı geçtiğimiz...

Google Haberlere Abone ol
Sydney’de minareden ilk ezan bu Cuma okunacak

Avustralya’nın Sydney şehrinde Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Auburn semtindeki Gelibolu Camii’nde, Cuma ezan ilk kez minareden ezan okunacak. Auburn Belediyesi, Cuma günleri ezanın minareden okunmasına izin veren kararı geçtiğimiz günlerde kabul etmişti.

Sydney’de Cuma günleri ezanın minareden okunması konusunda Auburn Belediyesi Türk kökenli meclis üyesi Semra Batık’ın gayretleri sonuç verdi. Geçen yıl, Lübnan asıllı Müslüman kökenli Belediye Başkanı Hicham Ziraka’nın da desteğiyle meclis toplantısına getirilen önerge, yeterli destek alamadan reddedilmişti. Ancak Türk toplumu tarafından başlatılan 3 bin imza kampanyasını yeniden bir önerge ile sunan Meclis Üyesi Semra Batık, Gelibolu Camii’nde minareden ezan okunması kararını meclisten geçirdi.

Karara göre, ilk ezan bu Cuma günü okunacak. Karar bölgede yaşayan Türk ve diğer Müslüman toplum tarafından büyük sevinç ile karşılandı.

Semra Batık ise kararın geçmesinden dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirterek, duygularını Cihan Haber Ajansı’na anlattı. Batık, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi bu önergeyi geçen sene Belediye Meclisi’ne taşımıştık. Ancak geçen sene maalesef herkes karşı çıktı. Bu yıl hedefim Ramazan boyunca ezanın minareden açık okunmasını sağlamaktı. Ancak karar yeni çıktı. Dolayısıyla, Ramazan’ın bitiminden bir önceki Cuma okunacak. Hedefim bunu haftada beş vakit okutmaktır. Önergenin, eksiksiz tüm üyelerin desteğiyle meclisten geçmesi, sevincimi ikiye katlamış durumda. Bir önceki meclis üyeliğim sırasında, Gelibolu isminin cami sokağına verilmesi de bizim önergemizle olmuştu. Ayrıca belediye tarafından iftarın verilmesi ve mezarlık ihtiyacını giderme gibi önemli kararları da, daha önce belediye meclisinden geçirmiştim.” dedi. CİHAN

Yorumlar