Suud'un IŞİD kararı ABD'yi memnun etti

IŞİD'e karşı daha fazla destek çağrısı Suudi Arabistan tarafından karşılık bulan ABD Savunma Bakanı Carter, Suud yönetiminin verdiği karardan memnun olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Suud'un IŞİD kararı ABD'yi memnun etti

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suudi Arabistan’ın terör örgütü DAEŞ’e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılma fikrini “memnuniyetle karşıladığını” belirtti.

ABD Savunma Bakanı Carter, Nevada’da askeri hava üssünde katıldığı programda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine Suudi Arabistan’ın kara operasyonuna katılmaya hazır bulunduklarına dair haberleri gördüklerini belirten Carter, “Gelecek hafta Brüksel’de Suudi Arabistan ve diğer 25 ülkeyle bu tür katkıyı görüşmeyi umuyorum” ifadesini kullandı.

Carter, DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyayı hızlandırma isteği gösteren ABD’nin yanı sıra Suudi Arabistan yönetiminin de örgüte yönelik savaşta daha fazlasını yapma istekliliğini yansıttığını belirterek, koalisyonun diğer üyelerinin de aynı anda çabalarını artırması durumunda daha iyi iş çıkaracaklarını ve böylelikle örgütü yenilgiye uğratmanın kolaylaşacağını dile getirdi. Carter, “Dolayısıyla bu tür haberler çok memnuniyet verici. Suudi Arabistan savunma bakanı ile gelecek hafta bunu ve yapabilecekleri diğer tür katkıları görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” yorumunu yaptı.

Yorumlar