Suudi Arabistan'da yaşayan Mısırlılar sandığa gitti

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşayan Mısırlılar cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandı. Mısırlılar, başkent Riyad'daki Mısır Büyükelçiliği ile Cidde'deki başkonsolosluk binalarında kurulan sandıklarda oy kullandı. Kadınlar...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da yaşayan Mısırlılar sandığa gitti

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşayan Mısırlılar cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandı. Mısırlılar, başkent Riyad'daki Mısır Büyükelçiliği ile Cidde'deki başkonsolosluk binalarında kurulan sandıklarda oy kullandı. Kadınlar ve erkek seçmenler için ayrı ayrı oy verme sandıkları kuruldu. Abdülfattah Al-Sisi ile Hamdin Sabahi'nin aday olduğu seçimlerde bu ülkedeki seçmenlerin büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Bu çerçevede Mısır Büyükelçiliği çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Seçmenlerin oylarını kullanabilmesi için gerekli kolaylıkların sağlandığı belirtildi.

İki gündür devam eden oy kullanma işlemlerinde herhangi bir problemin yaşanmadığı ifade edilirken, cumhurbaşkanı adaylarının resimlerinin taşınmasına müsaade edilmedi.

Mısır'ın Riyad Büyükelçisi Afifiy Abdülvahab yaptığı açıklamada, "Seçmenlere büyük bir ilginin olacağını tahmin ediyorduk. Ancak bu ilgi beklediğimizden daha fazla oldu." dedi. Büyükelçi, Suudi Arabistan'da yaşayan Mısırlıların yanı sıra bu ülkeye Umre, iş veya aile ziyareti için gelen Mısır vatandaşlarının oy kullanabileceğini söyledi.

Seçimlerde oy kullanan bir seçmen "Seçimler mükemmel, katılım çok iyi. Sandıklarda büyük bir rahatlık var. Elçilik çalışanları tarafsız davranıyor. Her şey inşallah Mısır sevgisi için." dedi.

Dün başlayan oy kullanma işlemleri üç gün devam edecek. Suudi Arabistan'da yaklaşık iki milyon Mısırlının yaşadığı tahmin ediliyor.

Mısır'da ise halk cumhurbaşkanlığı seçimleri için 26 ve 27 Mayıs’ta sandık başına gidecek.

CİHAN

Yorumlar