Suudi Arabistan-Yemen sınırı

Husilerin Suudi Arabistan'ın Necran bölgesine düzenlediği roket saldırısında bir sağlık merkezinin isabet alması sonucu bir çalışan yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan-Yemen sınırı
Yemen'den Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran bölgesine düzenlenen roket saldırısında bir sağlık merkezinin isabet alması sonucu bir çalışanın yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Necran Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Abdulhalik Ali el-Kahtani'nin açıklamasına dayandırdığı haberinde, "Dün gece Yemen'deki Husiler tarafından atılan roketler ülkenin güneyindeki Necran bölgesine düştü." denildi. Saldırıda bir sağlık merkezinde hasar oluştuğu ve yaralanan Hint asıllı bir çalışanın hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı.

Husiler daha önce de zaman zaman hedef aldıkları Suudi Arabistan'ın sınır bölgelerine son üç gündür art arda roketli saldırılar gerçekleştiriyor. Söz konusu saldırılarda Cazan bölgesinde pazar günü bir, pazartesi günü ise 5 kişi yaralanmış, ayrıca bazı araçlarda hasar meydana gelmişti.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
 

Yorumlar