Suriyeli muhalifler, İran'a karşı savaşan Halkın Mücahitleri Örgütü ile görüştü

Suriyeli muhalifler, İran’a karşı silahlı mücadele yürüten Halkın Mücahitleri Örgütü ile görüştü. Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen görüşmeyi Suriyeli muhalifler; tanışma, koordinasyon ve tecrübe paylaşımı amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli muhalifler, İran'a karşı savaşan Halkın Mücahitleri Örgütü ile görüştü

Suriyeli muhalifler, İran’a karşı silahlı mücadele yürüten Halkın Mücahitleri Örgütü ile görüştü. Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen görüşmeyi Suriyeli muhalifler; tanışma, koordinasyon ve tecrübe paylaşımı amacıyla yapıldığını belirtti.

Muhaliflere yakın El Dorar haber sitesi, Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreteri Bedir Camus ve Siyasi Yönetim Müdürü Abdulahad Astifo'nun dün İran’a karşı silahlı mücadele yürüten Halkın Mücahitleri Örgütü yöneticileri bir araya geldiğini duyurdu.

Görüşme sonrasında açıklama yapan SMDK Genel Sekreteri Camus, görüşmenin, tanışma, koordinasyon ve tecrübe paylaşımı amacıyla gerçekleştiğini belirterek,”Biz ve İran halkı otoriter, baskıcı yönetimlerden çekiyoruz. Bunun için İranlı muhaliflerle koordinasyonumuz gereklidir.” dedi.

Camus, görüşmenin İranlı heyetin talebi üzerine Paris’te bir otelde gerçekleştiğini aktardı.

Muhaliflere yakın kaynaklar, Halkın Mücahitleri Örgütü’nün Özgür Suriye Ordusu’na tecrübe paylaşımı ve ortak savaş teklifinde bulunduğunu öne sürüyor. Halkın Mücahitleri Örgütü ÖSO’dan Suriye-Lübnan sınırında karargah istediği, bu şekilde hem İran hem de Hizbullah’a karşı savaşmayı amaçladığı ifade ediliyor.

ABD yönetimi, geçtiğimiz ay Halkın Mücahitleri Örgütü’nü terör listesinden çıkarmıştı.

CİHAN

Yorumlar