Suriyeli muhalifler: Halep bombardımanı durmadan Cenevre’ye gitmeyeceğiz

Suriyeli muhaliflerin çatış kuruluşu olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK), Esed yönetiminin Halep’e yönelik bombardımanın bir an önce durdurulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli muhalifler: Halep bombardımanı durmadan Cenevre’ye gitmeyeceğiz

Suriyeli muhaliflerin çatış kuruluşu olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK), Esed yönetiminin Halep’e yönelik bombardımanın bir an önce durdurulmasını istedi. SMDK, bombardımanın sürmesi durumunda Cenevre-2 Konferansı’na gitmeyeceklerini bildirdi.

SMDK yaptığı açıklamada, Genel Başkan Ahmet Carba’nın İngiltere ve Fransa dışişleri bakanlarını telefonla arayarak Esed yönetiminin Halep’te gerçekleştirdiği yoğun hava saldırısı hakkında bilgi verdiği belirtildi. Açıklamada Carba’nın Fransız ve İngiliz dışişleri bakanlarından Halep’e yönelik bombardımanın durdurulması için bir an önce uluslara arası kamuoyunun gerekli adımları atmasını istediği kaydedildi.
Koalisyon, Halep’e yönelik bombardımanın durdurulması konusundaki acziyetinin, Cenevre’de siyasi çözüm konusunda da aynı acziyetinin de göstergesi olduğu görüşünü savundu.

Kuds el Arabi gazetesinde yer alan haberde ayrıca SMDK Genel Başkan Yardımcısı Bedir Cemu’un Esed yönetiminin Halep’te sivil halkı yönelik saldırılarının durdurulmaması durumunda Cenevre 2 Konferansı’na katılmayacaklarını bildirdi.

Esed yönetiminin bir haftadan uzun süredir Halep’e gerçekleştirdiği hava saldırısında çok sayıda ev yerle bir olurken yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Halep’e yönelik bombardımanlar ABD yönetimi tarafından da kınanmıştı.
CİHAN

Yorumlar