Suriye’den Almanya'ya 500 yeni sığınmacı

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti, Suriye'den daha fazla mülteciyi almak istiyor. Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall (SPD), kriz bölgesinden 500 yeni mülteciyi almak için gereken görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye’den Almanya'ya 500 yeni sığınmacı

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti, Suriye'den daha fazla mülteciyi almak istiyor. Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall (SPD), kriz bölgesinden 500 yeni mülteciyi almak için gereken görüşmelerin yapıldığını açıkladı. Bu gerçekleşirse, eyaletteki Suriyeli sığınmacı sayısı iki katına çıkmış olacak.

Başbakan Kretschmann başta olmak üzere eyaletin birçok yetkilisi son haftalarda daha fazla mülteci kabulü noktasında fikir birliği içerisinde olduğunu dile getirdi.

Baden Württemberg’de yeni kabul edilen İltica Yasası birçok yenilikleri içeriyor. Buna göre mülteci konaklama alanları 4,5 metrekareden 7 metrekareye genişletilecek.

Mülteciler, gelecekte toplu konaklama yerlerinin yanısıra apartman dairelerinde de kalabilecek. Öte yandan, Alman Piskoposlar Konferansı Başkanı Robert Zollitsch de, Almanya’nın daha fazla mülteci kabul etmesi gerektiği noktasındaki çağrısını yineledi. Zollitsch Almanya’nın daha fazla mülteci kabul edebilecek durumda olduğunu ve bu konunun Avrupa Birliği nezdinde de takipçisi olması gerektiğine işaret etti. CİHAN

Yorumlar