Suriye’de okullarda Rusça ikinci yabancı dil oldu

İç savaşın yaşandığı Suriye’de Eğitim Bakanlığı okullarda İngilizceden sonra Rusçanın ikinci yabancı dil olarak okutulmasını kararlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye’de okullarda Rusça ikinci yabancı dil oldu

İç savaşın yaşandığı Suriye’de Eğitim Bakanlığı okullarda İngilizceden sonra Rusçanın ikinci yabancı dil olarak okutulmasını kararlaştırdı. Yeni karar gelecek eğitim yılından itibaren ülke genelinde uygulanacak.

İlköğretim beşinci sınıftan itibaren geçerli olacak Rusça seçmeli dersler için bakanlık açıklamasında Rusya’ya duyulan ilgi ve Rus kültürüne duyulan sempatiye dikkat çekildi.

1923 ve 1943 yılları arasında Fransa’nın kontrolünde olan ülkede Fransızca ikinci seçmeli ders olarak okutuluyordu. Şimdi öğrenciler Fransızca ya da Rusçadan birini ikinci yabancı dil olarak seçebilecek.

Suriye Milli Eğitim Bakanı Hazvan Vaz gerekli alt yapı çalışmalarının sürdüğü, öğrencilerin ülkenin geleceğini inşa da sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşta Suriye’de 120 bin kişi hayatını kaybetti.

Sovyetler Birliği döneminde de müttefiki olan Suriye yönetimine Moskova iç savaş sürecinde destek verdi.

Suriye Eğitim Bakanlığı verilerine göre 22 milyon nüfusun olduğu ülkede 4 milyon öğrenci okullara devam ediyor.

Farklı verilere göre Suriye’de 10-40 bin arasında Rusya vatandaşı yaşıyor.
CİHAN

Yorumlar