Suriye'de Kimyasal Kullanılmış Olabilir

ABD yönetimi, Hama'ya bağlı Kfar Zeyta beldesinde bu ay kimyasal silah kullanıldığına dair ellerinde bulgular olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de Kimyasal Kullanılmış Olabilir

Kullanılan kimyasal silahın zehirli klor gazı içerdiği ifade ediliyor.

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'den geldi. Psaki, Suriye'de bu ay kimyasal silah kullanıldığı iddialarını doğruladı. Bölgede ne olduğunu anlamak adına araştırma yapılması gerektiğini dile getiren Psaki, “Hükümetin sorumlu olduğu yönündeki iddiaları inceliyoruz. Kimyasal maddelerin muharebe sırasında kullanıldığına dair tüm iddiaları çok ciddi bir şekilde ele alıyoruz.” dedi.

Ellerinde bulguların olduğunu ifade eden Psaki, “Elimizde bu ay Suriye’de muhaliflerin hakimiyeti altındaki Kfar Zeyta beldesinde zehirli endüstriyel kimyasal kullanıldığına dair -muhtemelen klor- bulgular var.” şeklinde konuştu.

Başkan Barack Obama, önceki açıklamalarında kimyasal silah kullanımının ABD’nin ‘kırmızı çizgi’si olduğunu dile getirmişti. Geçtiğimiz yıl kimyasal silah kullanılması üzerine Esed rejimini çok sert bir şekilde uyaran ABD yönetimi, Rusya’nın da girişimleri ile kimyasal silahların yok edileceğine dair güvence almıştı.

Bölgeden gelen haberlerde de 11 Nisan günü Kfar Zeyta’da klor gazı içerikli kimyasal silah kullanıldığı ifade ediliyordu.

Yorumlar