Suriye'de güvenlik önlemleri genişletildi

Suriye'de, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar aralıksız sürerken, Türkiye sınırında güvenlik önlemleri en üst seviyede genişletildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de güvenlik önlemleri genişletildi

IŞİD, Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ve Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es-Selame Kapısı'nı ele geçirmek için saldırılara 2 hafta önce başladı. Elbeyli İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki güzergah üzerinde yoğun olan Türkmenlerin yaşadığı bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanları, geçen hafta kendilerine karşı koyan muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu tarafından püskürtüldü. Çobanbeyli ve Bab bölgesine çekilen IŞİD militanları zaman zaman yine aynı bölgeye saldırı girişimleri muhalifler tarafından püskürtülüyor. Bazı noktalarda aralıklarla yaşanan çatışma ve patlamalar Türkiye tarafında tedirginliğe yol açıyor.
Sınırda Önlemler Genişletildi
Son zamanlarda artan çatışmalar sınırın iki tarafında da tedirginlik yaşatırken, çatışmaların yoğunlaşma ve olası göç dalgası ihtimaline karşı sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyede genişletildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, çatışmaların yanı sıra kaçakçılık ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla kritik olarak belirlenen bölgelere hendek kazdı. Yine sınırın hakim noktalarına zırhlı araçlar yerleştirilirken, askerler de önünde çelik ve toprak setlerin arkasında oluşturulan siperlerde nöbet tutuyor. Sınır hattına kimseyi yaklaştırmayan askerler, 24 saat boyunca zırhlı araçlarla devriye görevi yaparak olası gelişmeleri takip ediyor.





Yorumlar