Suriye’de 20 adet toplu katliamda 2 bin 885 kişi boğazlanarak infaz edildi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) ülkede 33 aydır devam eden iç savaş ve çatışmalarda Esed yönetiminin bıçak, satır ve kılıç gibi kesici aletleri kullanarak 20 adet toplu katliam yaptığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Suriye’de 20 adet toplu katliamda 2 bin 885 kişi boğazlanarak infaz edildi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) ülkede 33 aydır devam eden iç savaş ve çatışmalarda Esed yönetiminin bıçak, satır ve kılıç gibi kesici aletleri kullanarak 20 adet toplu katliam yaptığını duyurdu. Katliamlarda çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 bin 885 kişinin kesici aletlerle infaz edildiği ifade edildi.

SMDK Suriye devriminin üzerinden 33 ay geçmesi üzerine bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda ülkenin içinde bulunduğu krizi yansıtan ve ürpertici detaylar bulunuyor. Esed yönetiminin yanı sıra Hizbullah ve Irak’tan gelen Şii milislerin yaptığı katliamlara dikkat çekilen açıklamada, ülke içinde sivillere yönelik 20’yi aşkın toplu katliam yapıldığı vurgulandı. Yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına da yansıyan detaylara yer verilerek, 3 milyon insanın yurtlarını terk ederek mülteci konumuna düştüğü, bunların 1 milyonun çocukların oluşturduğu kaydedildi. BM’nin Suriye’de ölenlerin sayısının 130 bin kişiyi geçtiği yönündeki açıklamasına yer verilen açıklamada gerçek rakamın bunun çok üzerinde olduğu vurgulandı.

Ülkenin birçok bölgesinde çok sayıda insanın kuşatma altında olduğunu ifade eden koalisyon, Şam banliyöleri başta olmak üzere Hama, Humus ve Halep’te 250 bini aşkın insanın dünya ile bağlarının tamamen kesildiğine dikkat çekildi. Esed yönetiminin, kuşatma altındaki halkın sistematik olarak aç bıraktığı, suların kesildiği ve muhasara altındaki bölgelere hiçbir şekilde gıda girişine izin verilmediği kayd edildi.

Öte yandan Suriye’de 8 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı, 5 milyon insanın açlık sınırında olduğu hatırlatıldı.
Yayınlanan raporda tüyler ürperten detaylar da bulunuyor. Toplu katliamda çoğunluğu sivillerin oluşturduğu 2 bin 885 kişinin bıçakla kesilerek infaz edildiği kaydedildi. Ortalama her ay bir katliamın gerçekleştiği ülkede kimi ailelerin tamamının infaz edildiği, aralarında çocuk ve kadınların olduğu binlerce kişinin, bıçak, satır ve kılıçla boğazlandığı bildirildi.

SMDK açıklamasında uluslar arası kamuoyu ve BM İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne çağrıda bulunarak Esed yönetiminin ülke içinde gerçekleştirdiği katliamları bir an önce durdurulması istendi.

CİHAN

Yorumlar