Suriye mesaisi Münih'te devam ediyor

İsviçre'nin Cenevre şehrinde Suriye'deki krizle ilgili bir haftadır devam eden görüşmelerden somut bir netice çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye mesaisi Münih'te devam ediyor

İsviçre'nin Cenevre şehrinde Suriye'deki krizle ilgili bir haftadır devam eden görüşmelerden somut bir netice çıkmadı. ABD ve Rusya'nın dışişleri bakanları, Münih Güvenlik Konferansı'nda bir araya gelerek Suriye meselesini görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'dan, kimyasal silahların ülkeden çıkarılmasını hızlandırması için Suriye'ye baskı yapmasını istediği öğrenildi.

Suriye'nin bin 300 ton civarındaki kimyasal silahının sadece yüzde 5'lik kısmını teslim ettiği belirtiliyor. Suriye hükümeti, Haziran ayı sonuna kadar elindeki tüm kimyasal silahları teslim etme sözü vermişti.

Bu arada Kerry ve Lavrov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile de bir araya geldi. Ban, Lavrov ve Kerry'den, Suriyeli taraflara, 10 Şubat'ta yeniden bir araya gelmeleri için baskı yapmalarını istedi. El İbrahimi ise bu haftaki görüşmelerin başarısız olduğunu fakat 10 Şubat'ta yapılacak toplantılarda ilerleme sağlanmasını umduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar