Şumnu'da, Osmanlı yadigarı camilerde teravih coşkusu

Ramazan ayını habercisi teravih namazı için Bulgaristan'ın Şumnu şehrinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti. Burada Osmanlı'dan kalma 3 eski camide toplanan halk coşkuyla ibadetlerini yerine getirdi. Şumnu'da yaşayan Müslümanlar, Şerif...

Google Haberlere Abone ol
Şumnu'da, Osmanlı yadigarı camilerde teravih coşkusu

Ramazan ayını habercisi teravih namazı için Bulgaristan'ın Şumnu şehrinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti. Burada Osmanlı'dan kalma 3 eski camide toplanan halk coşkuyla ibadetlerini yerine getirdi.

Şumnu'da yaşayan Müslümanlar, Şerif Halil Paşa (Tombul), Kılâk ve Tatar camilerinde teravih namazı için bir araya geldi. Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmed, tarihi üç camide de bir ay boyunca teravih namazlarının kılınacağını söyledi. Bunun yanı sıra aynı şekilde camilerin üçünde de mukabele okunacağını ifade eden Mehmed, hayırsever sponsorlar bulabilirlerse Tombul Camii'nin avlusunda halka iftarlar düzenleyebileceklerini belirtti.

Müftü Mesut Mehmed, “Her yıl olduğu gibi bu sene de Şumnu bölgesine Türkiye’den gelen Ramazan hocası var. Halkın istifade etmesi için merkezde ve köylerde istihdam etmeyi düşünüyoruz.” dedi. Mehmed, Temmuz ayının başından itibaren bölgede yaklaşık elli yerde yaz Kur’an Kursu düzenyeceklerini açıkladı.

Sofya'da, geçen yıl başlatılan ve cami avlusunda kurulan çadırda iftar geleneğinin devam edeceği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar