Sudan'dan UCM tepkisi

Sudan Dışişleri Bakanı Vekili Naim: "Sudan, UCM'nin Filistin hakkında adaletli olmasını beklemiyor"

Google Haberlere Abone ol
Sudan'dan UCM tepkisi
Sudan Dışişleri Bakanı Vekili Abdulğani en-Naim, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), siyasi bir işlevi olduğunu ve ülkesinin bu mahkemeden Filistin davasına yönelik adil bir karar vermesini beklemediğini kaydetti.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Sudan ziyaretinden birkaç gün sonra Filistin'in UCM'ye üye olmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Naim, UCM'nin Filistin davasına yönelik yapacağı bir müdahaleyi de kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Naim, Sudan'ın Filistin halkının adalet arayışının yanında olduğunu belirterek, "Sudan, UCM'nin Filistin hakkında adaletli olmasını beklemiyor." ifadelerini kullandı.

Siyasi bir işlevi ve bazı Batılı ülkelerin hegemonyasında olması nedeniyle UCM'yi kabul etmediklerini kaydeden Naim, Sudan'ın Filistin davası konusunda sınırsız bir desteği olduğunu vurguladı.
Abbas, 3 günlük resmi ziyaret için salı günü Sudan'a gelmişti.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, UCM tarafından "savaş ve insanlığa karşı suçlar" işlemekle itham edilmiş ve hakkında Darfur'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle 2009 ve 2010'da iki tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar