Stuttgart'da Türk ve Müslüman devletlerdeki zulme protesto

Tüm dünyada Türklerin ve Müslüman milletlerin maruz kaldığı zulümler, Stuttgart’ta düzenlenen geniş katılımlı bir gösteriyle protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Stuttgart'da Türk ve Müslüman devletlerdeki zulme protesto

Tüm dünyada Türklerin ve Müslüman milletlerin maruz kaldığı zulümler, Stuttgart’ta düzenlenen geniş katılımlı bir gösteriyle protesto edildi. Mısır, Suriye, Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Keşmir, Pakistan, Burma, Musul, Kerkük, Karabağ, Myanmar, Kırım ve Doğu Türkistan'da yaşanan katliamlara 'dur' demek için düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

'Ya tut elimizden ya da 'Gardaş' demeyin bize' sloganı ile Facebook’dan çağrı yapan Neşe Öner, Şeyma Göktaş ve Esra Aslan tarafından organize edilen yürüyüşte, 'Katil Çin', 'Hepimiz Uyguruz', 'Çin malına hayır', 'Uygur ve Türkmen halkına yapılan katliama dur', 'Karabağ Türk’tür Ermenistan’ın olmayacak' yazılı pankartlar taşındı.

Göppingen ve Çevresi Türk Dernekleri Birliği Başkanı Vedat Dağ, "Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı zulüm yapılmakta. Bu katliamlara dur demek, tepkimizi dile getirmek adına bugün buradayız. İslam alemi susuyor. Tüm dünya susuyor. Kan ve gözyaşı akıyor. Bu kan ve gözyaşının sona ermesini istiyoruz. Yaralarımız kanamaya, yüreklerimiz yanmaya devam ediyor. Elbette zalimler kaybedecek, buna inanıyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

ATİB BW Bölge Başkanı Abdülcelil Akyüz ise "Zulüm kimden gelirse gelsin, zulümdür. Zulme sessiz kalanlar, zulümle karşılaştıklarında ilk hatırlayacakları şey, zulme sessiz kalmaları olacaktır. Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü görmeyenlerin bir gün büyük pişmanlık içinde olacakları kesin ve mutlaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar