Stuttgart 21 protestocuları tünel delme makinelerini engelledi

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Stuttgart 21 projesi başladığından bugüne kadar protestolar kesintisiz devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Stuttgart 21 protestocuları tünel delme makinelerini engelledi

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Stuttgart 21 projesi başladığından bugüne kadar protestolar kesintisiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Stuttgart 21 projesi için ilk tünel delme çalışmaları başlayacak. Filder Tüneli için getirilen delme makinesinin matkabı Stuttgart Limanı’ndan protestolar altında Fasenenhof’a getirildi.

Limana getirilen 20 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde 170 ton ağırlığındaki matkap, Fasenenhof’a kadar protesto eşliğinde saatler sonra ulaşabildi. Polisin geniş güvenlik önlemlerinin aldığı taşıma işi zor da olsa hedefine ulaştı. İki protestocuyu gözaltına alan polis, gösterilerin olaysız ve barışçıl devam ettiğini açıkladı.

Park Koruyucuları Sözcüsü Karl Braig, barışçıl bir şekilde protestolarını yaptıklarını ifade etti. Braig, “Yasaların bize verdiği hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz.’’ diyerek protestolarını sürdüreceklerinin işaretini verdi. Filder Tüneli Stuttgart 21 projesinin ilk tüneli olup 9 buçuk kilometre uzunluğundaki Ulm-Wendlingen tren yoluna bağlanacak. Tünelin maliyeti 750 milyon Euro olacak. CİHAN

Yorumlar