Stefan Füle, Danıştay kararını memnuniyetle karşıladı

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, yeni Adli Kolluk Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulmasını memnuniyetle karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Stefan Füle, Danıştay kararını memnuniyetle karşıladı

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, yeni Adli Kolluk Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulmasını memnuniyetle karşıladı. Füle, Danıştay'ın nihai kararını da hızlı bir şekilde vereceğini umduğunu söyledi.

Genişlemeden sorumlu komisyon üyesi olarak görevinin, aday ülkelerin katılım kriterlerini yerine getirme yolunda kat ettiği gelişmeleri izlemek ve rapor etmek olduğunu hatırlatan Stefan Füle, Türkiye'deki gelişmeleri 17 Aralık'tan bu yana giderek artan bir endişeyle takip ettiğini belirtti.

Stefan Füle, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, yolsuzluk dahil her türlü suç iddiasında soruşturmanın bağımsız ve tarafsız şekilde yapılması gerektiğini ve çok sayıda polisin görevlerinden el çektirilmesinden duyduğu endişeyi bir kez daha vurguladı.

Yeni Adli Kolluk Yönetmeliği'nin, yargının bağımsızlığına ve harekete geçme gücüne zarar verdiğini vurgulayan Füle, yönetmeliğin yürütülmesinin Danıştay tarafından durdurulmasını memnuniyetle karşıladı. Füle, Danıştay'ın nihai kararını da hızlı bir şekilde vereceğini umduğunu söyledi.

Stefan Füle, Avrupa Birliği'ne aday olarak hukukun üstünlüğü gibi siyasi kriterlere bağlılığını açıklayan Türkiye'nin, tüm suç iddialarının ayrımcılık ya da ayrıcalık tanımaksızın şeffaf ve tarafsız şekilde ele alınmasına imkan tanımasını istedi. CİHAN

Yorumlar