Soyuz TMA-11M dünyaya döndü

Soyuz TMA-11M dünyaya dönüş yolculuğunu tamamlayarak, Kazakistan’a yerel saat ile 07.58’te iniş yaptı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda(UUİ) 188 gün görev yapan astronotlardan Rus Mikhail Tyurin, Japon Koichi Wakata JAXA ve ABD'li astronot...

Google Haberlere Abone ol
Soyuz TMA-11M dünyaya döndü

Soyuz TMA-11M dünyaya dönüş yolculuğunu tamamlayarak, Kazakistan’a yerel saat ile 07.58’te iniş yaptı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda(UUİ) 188 gün görev yapan astronotlardan Rus Mikhail Tyurin, Japon Koichi Wakata JAXA ve ABD'li astronot Rick Mastracchio’u taşıyan kapsül, Kazakistan’ın Jezkazgan şehrinin güney doğusuna 148 kilometre uzaklıkta bir alana güvenli iniş yaptı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, iniş sırasında 8 helikopter ve arama kurtama ekipleriyle beraber sağlık ekiplerinin hazır beklediğini açıkladı. 7 Kasım 2013’te Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılan Soyuz TMA-11M ve mürettebatı, olimpiyat meşalesini UUİ’ye götürmüştü. Rus astronot Mikhail Tyurin görevi sırasında 50'den fazla deneye katıldı.

Hali hazırda UUİ’de Rus astronotlar Alexander Skvortsov, Oleg Artemyev ve Amerikan Steven Swanson çalışmaya devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar