Soydaş doktorun cenazesi gözyaşları içinde teşhis edildi

Bulgaristan'da geçtiğimiz hafta sel sularına kapılan Türk asıllı doktor Şirin Ramadan'ın (29) cesedi vatandaşlar tarafından bulundu. Acılı aile cenazeyi gözyaşları içinde teşhis etti. Doktor annenin 4 yaşındaki oğlu Mert ile aynı aileden...

Google Haberlere Abone ol
Soydaş doktorun cenazesi gözyaşları içinde teşhis edildi

Bulgaristan'da geçtiğimiz hafta sel sularına kapılan Türk asıllı doktor Şirin Ramadan'ın (29) cesedi vatandaşlar tarafından bulundu. Acılı aile cenazeyi gözyaşları içinde teşhis etti. Doktor annenin 4 yaşındaki oğlu Mert ile aynı aileden Mümin Ramadan'ı (56) arama çalışmaları sürüyor.

Bulgaristan’ın güneyinde Haskovo’ya (Hasköy) bağlı Vinevo köyünde köprüden geçtikleri sırada sel sularına kapılan aileden Şirin Ramadan'ın cansız bedeni 4 gün sonra, köprüye bir kilometre mesafede bulundu. Daha önce 54 yaşındaki Resmiye Ramadan'ın cesedine ulaşılmıştı. Mümin Ramadan (56) ile 4 yaşındaki Mert hâlâ bulunamadı.

Doktor Şirin Ramadan'ın babası Lütfi Ramadan, yakın zamanda torununun intihar ettiğini, kızının da başsağlığı için köye geldiğini söyledi. Yoğun yağışa rağmen gece vakti Kırcali'ye gitmek üzere yola çıkan ailenin sele kapıldığını dile getirdi.

Vinevo köyü yakınlarındaki köprüden ayrılan beton ve asfalt bloklar sel dalgalarının boyutunu gözler önüne seriyor. Yağışlar sonucu Kırcali ilinde birçok yerde ulaşım aksarken, debisi yükselen ırmaklar dakika dakika izlemeye alındı.

Köyün bağlı olduğu Mineralni Bani kasabası Belediye Başkanı Mümin İskender, daha önce de selden hasar gören köprünün onarımıyla ilgili belediyeye iki proje sunmasına rağmen bugüne kadar hiçbirinin onay almadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar