Son büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de

Aralarında Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın da bulunduğu 6 büyükelçinin görev yeri değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Son büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de

Aralarında Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın da bulunduğu 6 büyükelçinin görev yeri değiştirildi. Ocak ayında alınan karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

2010 yılından bu yana Washington Büyükelçiliği görevini yürüten Namık Tan merkeze alınırken Tan’ın yerine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç getirildi. Dışişleri Bakanlığı’nın Ocak ayında aldığı karar çerçevesinde görev yeri değişen büyükelçilerin kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Namık Tan merkeze alınırken, daha önce MGK Genel Sekreteri olarak görev yapan Serdar Kılıç, Türkiye’nin yeni Washington Büyükelçisi oldu. Eşi Japon asıllı olan Dışişleri’nde Genel Müdür vazifesinde bulunan Ahmet Bülent Meriç ise Japonya Büyükelçisi olarak Tokyo’ya atandı.

Son atamalarda Namık Tan’ın yanı sıra İsviçre Büyükelçisi Tanju Sümer de merkeze alınırken, Büyükelçi Mehmet Tuğrul Gücük, Sümer’den boşalan makama getirildi. Ayrıca Genel Müdür Yardımcısı Aydan Yamancan da Türkiye’nin Litvanya nezdindeki büyükelçisi oldu.
CİHAN

Yorumlar