Somalili veliler: Çocuklarımız Türkiye’de emin ellerde

Hayır kurumları tarafından çocukları Türkiye’ye getirilerek okutulan Somalili veliler, çocuklarının emin ellerde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Somalili veliler: Çocuklarımız Türkiye’de emin ellerde

Hayır kurumları tarafından çocukları Türkiye’ye getirilerek okutulan Somalili veliler, çocuklarının emin ellerde olduğunu söyledi.
Başkent Mogadişu’daki Nil Eğitim Kurumları’na ait Bedir Türk Lisesi’nde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan veliler, Türkiye’de okuyan çocuklarının durumundan endişe etmediklerinin ve emin ellerde olduklarını dile getirdiler.
Kimse Yok Mu Derneği tarafından çocuklarının eğitim için Türkiye'ye götürüldüğünü ifade eden veliler, bu iyiliği asla unutmayacaklarını ifade etti. Türk halkına müteşekkir olduklarını dile getiren ebeveynler, ülkesinde daha çok çocuğa sahip çıkılmasını istedi.

Oğlu Türkiye’de üniversite eğitim alan velilerden Ali Muhammed Abdi, fakir olduğundan çocuklarını okutamadığını belirterek “Zaten burada bir işim de yok. Somali’nin ekonomik durumu çok kötü. Kimse Yok Mu Derneği çocuğumun burs ihtiyacını karşılayarak Türkiye’ye eğitim için götürdü. Çocuğum orada daha emin ellerde.” diye konuştu.

2 erkek ve 1 kız çocuğunun, Kimse Yok Mu’nun destekleri ile Türkiye’de üniversite eğitimi aldığını söyleyen 65 yaşındaki Somalili Ahmet Siyer İyow ise “Çocuklarım 3 yıl önce Türkiye’ye gitti. Türk insanına ve Kimse Yok Mu’ya ne kadar teşekkür etsem az. Burada kalsalardı üniversite okuma şansları olmazdı. Orada güzel bir eğitim aldıklarını biliyorum. Çocuklarım eğitimleri aldıktan sonra Somali’ye dönecek ve ülkem adına güzel işlerde bulunacak. Orada buradan daha güvendeler.” dedi.

Velilerden Somali Maliye bakanlığından çalışan Ahmet Abdi Adem de “Kardeşim Türkiye'de okuyor. Kardeşim burada kalmış olsaydı okuma şansı çok zor olurdu. Çocuklarımızın elinde tutup Türkiye’ye götürenlere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunun Türkiye ’de güvenilir ellerde olduğunu söyleyen bayan velilerden Halima Muhammed Jimale ise “ Çocuklarım yetim. Destek eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği bize çok zor durumda sahip çıktı. Türkiye’de oğlum okuyor. Onu özlüyorum. Ama durumunun iyi olması beni teselli ediyor. Başka çocuklarım da var. Onar için de destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği desteğiyle 2011 itibariyle Türkiye’de okutulan 495 Somalili öğrenci bulunuyor.




CİHAN

Yorumlar