Somali'de liseler arası Kur'an tilaveti yarışması

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Nil Organizasyon tarafından Bedir Türk Lisesi konferans salonunda Liselerarası Kur'an Okuma Yarışması düzenlendi. Somalili genç öğrenciler Kur'an tilavetleriyle gönülleri mest etti. Somali genelindeki liselerden...

Google Haberlere Abone ol
Somali'de liseler arası Kur'an tilaveti yarışması

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Nil Organizasyon tarafından Bedir Türk Lisesi konferans salonunda Liselerarası Kur'an Okuma Yarışması düzenlendi. Somalili genç öğrenciler Kur'an tilavetleriyle gönülleri mest etti.

Somali genelindeki liselerden seçilen 5 finalist, Somalili bakan ve milletvekillerinin yanı sıra iş adamları öğrenci velileri ve diğer misafirlerin katıldığı yarışmada Kur'an tilavet etti.

Ülke genelinde ilk kez yapılan yarışmaya yerel basın da büyük ilgi gösterdi. Yarışmanın jürileri arasında Bedir Türk Lisesi’nde görev yapan Mısırlı ve Somalili hafız öğretmenler vardı.

Programda konuşan Somali Cumhurbaşkanı Danışmanı Ahmet Ali Mahmud, THY güvenlik şefi Sadettin Doğan'ın şehit edilmesiyle ilgili üzüntüsünü bildirdi ve taziyelerini iletti.

İnsan Hakları ve Kadın Bakanı Zehra Muhammed Ali ise “Türk okullarının çalışmalarını destekliyorum, burada çok güzel işler yapıyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda tüm katılımcılara sertifika verildi. Dereceye girenlere ödülleri milletvekili İbrahim Hüseyin Ali tarafından verildi.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Nil Organizasyon’un genel müdürü Osman Demirhan ise “Somali, nüfusuna oranla dünyada en çok hafızın yetiştiği ülkelerden birisi. Kutsal kitabımız Kur'an'a en çok sahip çıkan ülkelerden biri. Bu sebeple ulusal çapta yapılan bu yarışmayı çok önemli buluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. CİHAN

Yorumlar