Somali Bedir Türk Lisesi öğrencilerinden, Soma’ya vefa

Soma’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği elim maden kazasına kayıtsız kalamayan Somali Bedir Türk Lisesi öğrencileri, daha önce defalarca kez Somali’ye gelip, maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen Soma insanına vefasını, dualar...

Google Haberlere Abone ol
Somali Bedir Türk Lisesi öğrencilerinden, Soma’ya vefa

Soma’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği elim maden kazasına kayıtsız kalamayan Somali Bedir Türk Lisesi öğrencileri, daha önce defalarca kez Somali’ye gelip, maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen Soma insanına vefasını, dualar ve okunan hatimlerle gösterdi.

Manisa’nın Soma ilçesinden, Somali’ye gelip yardımlarda bulunan Somalı hayırseverler ayrıca, Somali’de bulunan Nil Organizasyon'a bağlı Türk okullarının inşası için de yardımda bulunmuşlardı. Türk hayırseverler, bu ziyaretler esnasında, yanlarında getirdikleri yardım malzemelerini, Somalili yardıma muhtaç insanlara ulaştırmışlardı. 2011 yılından beri Soma halkı Ramazan ve Kurban bayramlarında, Somalili Müslüman kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Soma insanının yaptığı bunca yardımı unutmayan Somali Bedir Türk Lisesi öğrencileri, yaşanan bu acı hadise üzerine, yaşamını yitiren madenciler için toplu dua edip, hatim okudu. Cuma namazı öncesi yapılan programa 100’e yakın Türk ve Somalili misafir katıldı.

ŞİMDİ SOMALİ’NİN SOMA’YA VEFA ZAMANI

Öğrencilerden Adnan Hasan Osman, “Daha önce buraya gelen Somalı insanlar vardı. Bize hediyeler getirip yardım etmişlerdi. Şehit olan bu ağabeylerimiz arasında okulumuzun yapılmasına katkı sağlayan insanlar da vardı. Soma'daki üzücü kazada hayatını kaybeden ağabeylerimize, Allah’tan rahmet ve mağfiret; yaralılara acil şifa, ailelerine sabır niyaz ederiz. Biz inanıyoruz ki şimdi yardım zamanı. Şimdi Somali’nin, Soma’ya vefa zamanı. Bizler de inşallah öğretmenlerimizle Soma’yı ziyaret etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Olayın gerçekleştiği andan itibaren, Bedir Türk Lisesi’ne gelen onlarca öğrenci velisi, yaşanan hadiseyle ilgili üzüntülerini ve taziyelerini okul idaresi ve öğretmenlerine iletti.

CİHAN

Yorumlar