Soma'daki maden faciası ABD medyasında geniş yer buldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 274 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası, ABD medyasında geniş yer buldu. Birçok haber sitesi ve televizyon kanalı, facia ile ilgili haberleri okuyucularına son dakika şeklinde duyurdu. ABD’nin...

Google Haberlere Abone ol
Soma'daki maden faciası ABD medyasında geniş yer buldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 274 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası, ABD medyasında geniş yer buldu. Birçok haber sitesi ve televizyon kanalı, facia ile ilgili haberleri okuyucularına son dakika şeklinde duyurdu.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times Gazetesi haberi "Türkiye'deki maden faciasında 200'den fazla kişi öldü" başlığıyla verdi. Gazete, maden kazasının Türkiye’nin son 10 yılının en kötü faciası olduğunu ifade etti. Şu ana kadar en fazla ölümün 1992’de Zonguldak’ta meydana gelen maden kazası olduğunu belirtti.

Wall Street Journal, internet sitesinde manşetten duyurduğu haberinde ‘Türkiye'deki maden felaketinde ölü sayısı artıyor’ başlığını kullandı. Gazete, ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini ve olayla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamalarına yer verdi.

CNN televizyonu ise gün içerisinde sık sık İstanbul muhabiri ile canlı bağlantı yaparak gelişmeleri detaylı bir şekilde seyircilerine duyurdu. CNN, kaza sonrası mahsur kalanların kurtarılma ümitlerinin azaldığını belirtti.

Washington Post Gazetesi de ‘Türkiye’deki 245 kişin öldüğü maden faciası protestoya dönüştü.’ başlığı ile verdi. Gün içerisindeki gelişmeleri okurlarına aktaran gazete, Soma’yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan’ın protesto edildiği görüntüleri internet sitesinde paylaştı. Gazete, resmi kaynakların 120’den fazla insanın hala mahsur olduğunu ifade etti.

USA Today, gün içinde yaşanan bütün gelişmeleri ‘Türkiye’deki maden faciası, protestoyu ateşledi’ başlığı altında verdi.

CİHAN

Yorumlar