Soma’da yaşanan acıyı Venezuela da unutmadı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık bir hafta önce yaşanan elim maden faciasında yaşamını yitirenler için, yurt dışından başsağlığı mesajları gelmeye devam ediyor. Türkiye’den 16 bin kilometre uzaklıkta bulunan Venezuela da Somalı...

Google Haberlere Abone ol
Soma’da yaşanan acıyı Venezuela da unutmadı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık bir hafta önce yaşanan elim maden faciasında yaşamını yitirenler için, yurt dışından başsağlığı mesajları gelmeye devam ediyor. Türkiye’den 16 bin kilometre uzaklıkta bulunan Venezuela da Somalı kazazedeleri unutmadı.

Venezuela’da faaliyet gösteren Türk koleji Los Azulejos'un öğrencileri, yeni öğrendikleri Türkçeleriyle, Soma faciasında yaşamını yitirenler için pankart hazırlayarak, yasa ortak olduklarını ifade etti. Yaşanan acı karşısında Türkiye'yi yalnız bırakmadıklarını söyleyen öğrenciler, siyah kurdela takarak, "Kalplerimiz ve dualarımız, Türkiye’deki kardeşlerimizle. Biz inanıyoruz ki bugünleri birlikte atlatabiliriz. Siz yalnız değilsiniz. Bize ne zaman ihtiyacınız olursa, biz orada olacağız. Sevgili Somalılar, bu zor günlerde sizlerle birlikte olduğunuzu göstermek istedik. Yalnız olmadığınızı bilin. Ve Venezuela'da sizin acınızı paylaşıyoruz." diye konuştu. Venezualalı öğrenciler ayrıca hazırladıkları pankarta, "Soma kalbimiz seninle” ve İspanyolca “Acınız, Acımızdır" yazdılar.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta bulunan ikinci Türk okulu Los Riscos koleji öğrencileri ise dersten sonra ellerinde Türk ve Venezuela bayrağı ile okul bahçesine inerek, beyaz kağıtlara "Soma, acınız acımız" yazıp fotoğraf çektirerek sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaştılar.

CİHAN

Yorumlar