Soma'da hayatını kaybedenler için KKTC'de mevlit okutulacak

KKTC Din İşleri Başkanlığı, Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için Cuma günü mevlit okutacak.Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay yazılı açıklamasında, faciada 205 kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da hayatını kaybedenler için KKTC'de mevlit okutulacak

KKTC Din İşleri Başkanlığı, Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için Cuma günü mevlit okutacak.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay yazılı açıklamasında, faciada 205 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'ü aşkın maden işçisinin de mahsur kaldıkları maden ocağında kurtarılmayı beklediklerini kaydetti.

Atalay'ın açıklamasında, “Hepimizi derinden etkileyen bu facia da hayatını kaybeden kardeşlerimiz için bütün camilerimizde Cuma günü mevlit okunacak ve dua edilecektir.” denildi.

Talip Atalay, bu elim olayda hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır, kurtarılmayı bekleyen 200'ü aşkın insanın da sağ-salim ailelerine kavuşmasını Yüce Allah'tan niyaz etti, böyle acıların bir daha yaşanmamasını diledi. CİHAN

Yorumlar