Soma'da hayatını kaybeden madenciler New York'ta anıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler New York’ta anıldı. New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirilen anma törenine BM Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da hayatını kaybeden madenciler New York'ta anıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler New York’ta anıldı. New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirilen anma törenine BM Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve Türk toplumu temsilcileri katıldı.

Tören hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programda bir konuşma yapan Başkonsolos Bilgen, "Ocaklarına ekmek götürdükleri, hayatların kazandıkları maden ocağı onlara saadet kapısını açtı. Milletçe büyük hüzün içerisindeyiz. Temennimiz millete yas tutturan bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasıdır." dedi.

Büyükelçi Halit Çevik yaptığı konuşmadan "Milletçe acımız büyüktür. Ancak ülkemiz tarihi boyunca yaşadığı acı olayları üstesinden ele ele vererek dayanışma içinde gelmeyi bilmiştir. Bu kez de devletimiz milletimiz birlik ve beraberlik duyguu ile bu acı zamanda yaraları en kısa sürede sarmayı acıları bir nebze de olsa dindirmenin azmi ve gayreti içindedir. Böyle olmaya da devam edecektir." diye konuştu. Büyükelçi Çevik felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı yaralılara ise acil şifalar diledi.

Konuşmalardan sonra New York Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Ataşesi Vekili Adem Sakarya, maden kazasında hayatını kaybedenlerin ruhuna okunan hatim-i şerifin duasını yaptı. Katılımcılar duaya iştirak etti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) bugün saat 11:30'da Wall Street'te bayrak çekme töreni yapılacağı ve bayrağın yarıya indirileceği duyurdu. Bu yıl New York’ta 33.'sü düzenlenecek olan Türk Kültür Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü de iptal edildi. CİHAN

Yorumlar