Soma şehitleri için Chicago'da gıyabi cenaze namazı kılındı; yardım toplandı

ABD’de yaşayan gurbetçi Türkler de tüm dünyada büyük üzüntüye yol açan Soma maden felaketini unutmadı.Gurbetçiler, Chicago Türk-Amerikan Derneği (TASC), Turkuaz Kültür Merkezi ve Yunus Emre İslam Merkezi işbirliği ile düzenlenen yardım...

Google Haberlere Abone ol
Soma şehitleri için Chicago'da gıyabi cenaze namazı kılındı; yardım toplandı

ABD’de yaşayan gurbetçi Türkler de tüm dünyada büyük üzüntüye yol açan Soma maden felaketini unutmadı.

Gurbetçiler, Chicago Türk-Amerikan Derneği (TASC), Turkuaz Kültür Merkezi ve Yunus Emre İslam Merkezi işbirliği ile düzenlenen yardım etkinliğinde, Somalı kazazedelerin acılarını paylaşmaya çalıştı.

Türk, Balkan ve Orta Asyalı birçok kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, gönüllü hanımlar, hazırladıkları Türk ve Orta Asya yemeklerini yardımseverlere satıp, gelirini Somalı kazazedelere bağışladı. Gönüllüler adına konuşan Hatice Taner, herkesin çok üzgün olduğunu, ellerinden geldiğince Somalı kardeşleri için birşeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yunus Emre İslam Merkezi’nde ise Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden şehitler için hatim okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Etkinliğe katılan Kırgız Zamir Tashov, “Biz de oradaki insanların acısını az da olsa paylaşıp dualarımızı iletmek istiyoruz.” diye konuştu.

Etkinlikte görev alan İlahiyatçı Hilmi Okur, olayı ilk duydukları andan itibaren dua ettiklerini, şehitler için hatim dağıttıklarını ifade etti. Kardeş Müslüman milletlerin katılımı ve kalabalık bir cemaatle Soma şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını anlatan Okur, mesafeler uzak da olsa ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinlik öncesinde, Turkuaz Kültür Merkezi’ndeki Türk bayrağı ise yarıya indirildi.

CİHAN

Yorumlar