Snowden, Rusya’dan siyasi sığınma için ek süre istiyor

ABD Ulusal Güvenlik Ajanı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, Rusya’da 1 yıllık geçici siyasi sığınma süresinin tamamlanmasının ardından ek süre isteyeceği kaydedildi.Snowden’in Rusya’dan aldığı bir yıllık siyasi sığınma hakkı...

Google Haberlere Abone ol
Snowden, Rusya’dan siyasi sığınma için ek süre istiyor

ABD Ulusal Güvenlik Ajanı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, Rusya’da 1 yıllık geçici siyasi sığınma süresinin tamamlanmasının ardından ek süre isteyeceği kaydedildi.

Snowden’in Rusya’dan aldığı bir yıllık siyasi sığınma hakkı 1 Ağustos’ta sona eriyor.

Interfax’a açıklamada bulunan Snowden’in avukatı Anatoli Kuçerena, “Her şey yolunda. Biz siyasi sığınma statüsünün uzatılması konusunu çalışıyoruz.” dedi. Kuçerana, Rusya’da siyasi sığınma ile bulunan Snowden’in ABD’de bulunan ailesini özlediğini söyledi.

Snowden’in mütevazi ve vicdanlı bir karakteri olduğunu kaydeden Kuçerena, “İnsanlar onunla ilgili herşeyi söylüyor. Ancak o bunu para için yapmadı. Bunu kendi inancı gereği olarak yaptı. Kendisi ile görüştüğünde karar vermek için uzun sure düşündüğünü söyledi. Bir tarafta servis. Bir tarafta da toplu insan hakları ihlali…” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mayıs ayında yaptığı değerlendirmede Snowden’i teslim etmeyi düşünmediklerini, Rusya’nın insan hakları için savaşanları teslim eden bir ülke olmadığını ifade etmişti.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Ekonomik Forumda konuşan Putin, Snowden probleminin ABD’li özel kuvvetlerin acemice hatalarından dolayı ortaya çıktığını savunmuştu. Rus lider, “ Bütün ülkeleri korkuttular ve Snowden bizim transit bölgemize geldi. Ardından onu hiçbir ülkenin kabul etmediği ortaya çıktı. Rusya insan hakları için mücadele edenleri teslim eden bir ülke değil. Snowden de kendini insan hakları savaşçısı olarak görüyor. O hayatını buna adadı.” değerlendirmesinde bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar