SMDK yeni başkanını seçti

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) başkanlığına Hadi el- Bahra seçildi. İstanbul'da gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında Hadi el-Bahra, 62 oy alarak başkanlık koltuğuna oturdu.Başkan ve kabineyi belirlemek amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
SMDK yeni başkanını seçti

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) başkanlığına Hadi el- Bahra seçildi. İstanbul'da gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında Hadi el-Bahra, 62 oy alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Başkan ve kabineyi belirlemek amacıyla İstanbul Şile'de Genel Kurul toplantısı gerçekleştiren Suriyeli muhalifler SMDK başkanlığına El Bahra'yı getirdi. El-Bahra'nın rakibi rakibi Muvaffak Neyrubiy ise 41 oy aldı. Rakibine 21 oy fark atarak başkanlığa seçilen Hadi el Bahra, Cenevre görüşmelerinde baş müzakereci olarak katılmıştı. Demokratik blokun adıyı olan El- Bahra, selefi Ahmed Carba gibi Suudi Arabistan tarafından destekleniyor. El- Bahra koltuğu devralacağı selefi Carba ile de yakınlığı ile de biliniyor.

SMDK Başkan yardımcılığına Abdulhakim Beşşar 69 oy alarak seçildi. Diğer iki yardımcının ise ikinci turda belirlenecek. İkinci turda başkan yardımcılığı için Salim el-Maslat, Muhammed Kaddah, Negam el-Kadiri ve Nura el-Emir gibi isimler yarışacak.

CİHAN

Yorumlar