Slovenya Cumhurbaşkanı, Türkmenistan'a geliyor

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un davetlisi olarak bu ülkeye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'un Aşkabat ziyareti, Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüldü....

Google Haberlere Abone ol
Slovenya Cumhurbaşkanı, Türkmenistan'a geliyor

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un davetlisi olarak bu ülkeye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'un Aşkabat ziyareti, Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüldü. Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, söz konusu ziyaret ile ilgili rapor verdi. Bakan Meredov, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov liderliğinde tarafsız Türkmenistan dış politikada yabancı ülkeler ile özellikle Avrupa ülkeleri ile karşılıklı çıkara dayalı işbirliğine büyük önem verdiğini kaydetti. Türkmen bakan, bundan dolayı Slovenya Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin de iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemli olacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Devlet Başkanı Berdimuhamedov da, Avrupa ülkeleri ile ilişkilerin arttırılmasının dış politika önceliklerinden olduğunu kaydederek, Slovenya Cumhurbaşkanı'nın ziyareti kapsamında imzalanacak işbirliği anlaşmaları ile ikili münasebetlerin yeni döneme gireceğini belirtti.

Türkmenistan ile Sloveyna arasındaki diplomatik ilişkiler 1993 yılına kuruldu.

CİHAN

Yorumlar