Sisi'den Mısır halkına acı ilaç

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, akaryakıt ürünlerine sübvansiyonu kısmen kaldırma kararını 'acı ilaç' sözleriyle savundu.Devlet televizyonundan halka seslenen Sisi, Mısır ekonomisi için büyük tehlikeleri bertaraf etmek adına,...

Google Haberlere Abone ol
Sisi'den Mısır halkına acı ilaç

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, akaryakıt ürünlerine sübvansiyonu kısmen kaldırma kararını 'acı ilaç' sözleriyle savundu.

Devlet televizyonundan halka seslenen Sisi, Mısır ekonomisi için büyük tehlikeleri bertaraf etmek adına, kendisine zararı dokunacak da olsa, bu kararı ertelemesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Sisi, Mısır'ın yeniden imar adına bir savaş içinde olduğunu söyledi ve halktan acı ilaca tahammül etmesini, zenginlerden de Mısır'ın gelişmesine katkı koymalarını istedi.

ORDU GÖREVDE

Mısır'da haftasonu akaryakıt ürünlerine yüzde 80'e varan zam gelmişti. Zammın toplu taşıma ücretlerine de yansıması üzerine vatandaşlar zor durumda kalırken, bazı bölgelerde taksi ve dolmuş şoförleri greve gitmişti.

Savunma Bakanlığı ise başkent Kahire'nin fakir bölgelerinden Giza'da orduya ait otobüslerle taşıma yapılması talimatını verdi. 6-18 saatleri arasındaki hizmetle ilgili bir ücret alınıp alınmayacağına değinilmedi. CİHAN

Yorumlar