Sisi yanlısı eski İhvan yöneticisine yurt dışı engeli

Mısır'da darbeyle iktidara gelen Sisi yönetimine yakın eski İhvan yöneticilerinden Hilbavi, "güvenlik izni" olmadığı gerekçesiyle havaalanından geri çevrildi

Google Haberlere Abone ol
Sisi yanlısı eski İhvan yöneticisine yurt dışı engeli
Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yönetimine yakınlığıyla bilinen eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Kemal el- Hilbavi’nin İran’a gidişinin engellendiği bildirildi.

Havaalanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısırlı yetkililer Hilbavi’nin "güvenlik izni" olmadığı gerekçesiyle yurt dışına çıkışını engelledi. Hilbavi'nin Katar Hava Yolları’na ait 1302
sefer sayılı Kahire-Doha uçağı ile önce Katar'a ve oradan İran'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

Mısır’da yayımlanan Mısriyyun gazetesine konuşan Hilbavi, normal koşullarda ülke dışına çıkışının yasaklanmadığını ancak gerekli hukuki işlemleri yerine getirmediği için İran’a gidemediğini ifade etti. Hilbavi, İran Yüksek Yargısı tarafından düzenlenen kadın haklarıyla ilgili bir konferansa konuşmacı olarak katılacağını belirtti.

Mısır yönetimi son iki yıldır Suriye, İran, Katar, İsrail, Irak ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeye gitmek isteyen Mısırlılara vizeyle beraber "güvenlik izni" şartı koşuyor. Mısır makamları söz konusu ülkelere gitmek için "ziyaret vizesi" alanlara genelde "güvenlik izni" veriyor. Ancak konferans, toplantı ve sempozyum için yurt dışına çıkmak isteyenlere bu izni vermiyor.

Bir dönem İhvan'ın Batı ülkelerindeki sözcülüğü görevini yürütmüş olan Hilbavi (77), 31 Mart 2012'de Hayrat eş Şatır'ın cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi üzerine teşkilattan ayrılmıştır. Hilbavi, Sisi yönetimine yakınlığıyla ve İhvan yönetimine yönelik ciddi eleştirileriyle tanınıyor.

Yorumlar