Sisi, Putin’le görüştü, Mısır Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı

Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi, Moskova dışında bulunan Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sisi, Putin’le görüştü, Mısır Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı

Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi, Moskova dışında bulunan Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi. Sisi görüşmede Mısır Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren Putin, “Bu Mısır halkının kaderi açısından çok sorumluluk gerektiren bir karar.” dedi. Rus lider Sisi’ye şahsı ve ülkesi adına başarılar diledi.

2015 yazında yapılacak seçimlerden sonra tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini ifade eden Putin, “İç politikada Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin tamamlanmasının ardından hükümetin kurulması ile birlikte ortak işbirliği mekanizmaları da oluşturulur..” dedi.

Tüm Ortadoğu’da istikrarlı bir durumun Mısır’da sağlanacak istikrara bağlı olduğunu savunan Putin, geniş tecrübeleri ile Mısır’da toplum tüm kesimleri ile ilişkilerin normalleşmesini umduğunu vurguladı.

Mısır’da yaşanan siyasi gelişmeleri yakından izlediklerini kaydeden Rus lider, Mısır’a barış ve uzlaşı yolunda başarı dilediklerini ifade etti.

2+2 formatında düzenlenen toplantılar için gelen Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi de Putin’le yapılan görüşmeye katıldı.

Mısırlı iki bakan gün içinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya gelmiş, iki ülke ilişkileri, bölgesel ve uluslar arası sorunları ele almıştı. Mısır’ın Rusya’dan 2 milyar dolarlık silah alımı ile ilgili konuyu da görüşmelerde masaya yatırdı. Mali sıkıntı yaşayan Mısır’ın ödemesinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapılacağı iddia ediliyor.
CİHAN

Yorumlar