Sırp partisi Thaçi ile koalisyona sıcak

Kosova'da erken genel seçimlerden Başbakan Haşim Thaçi’nin lideri olduğu Kosova Demokratik Partisi (KDP) birinci çıktı. 36 sandalyeye sahip olması beklenen KDP'nin en az 25 vekilin desteğine ihtiyacı var.Seçimlerde ikinci sırada çıkan Kosova...

Google Haberlere Abone ol
Sırp partisi Thaçi ile koalisyona sıcak

Kosova'da erken genel seçimlerden Başbakan Haşim Thaçi’nin lideri olduğu Kosova Demokratik Partisi (KDP) birinci çıktı. 36 sandalyeye sahip olması beklenen KDP'nin en az 25 vekilin desteğine ihtiyacı var.

Seçimlerde ikinci sırada çıkan Kosova Demokratik Birliği (KDB) Partisi Yardımcı Başkanı Haki Rugova, KDP ile koalisyon kurmayacaklarını ifade etti. Üçüncü sıradaki Vetvendosje (Self Determinasyon) Hareketi'nin Başkanı Albin Kurti de "Seçimde çoğunluk KDP'ye oy vermedi. Kosovalı seçmenin çoğu Haşim Thaçi'ye karşıdır. Biz eski rejimin partisiyle koalisyon yapmaya karşıyız ve diğer patilerle görüşeceğiz." dedi.

KDP Başkan Yardımcısı Enver Hoxhaj ise resmî sonuçların açıklanmasının ardından koalisyon görüşmelerine başlayacaklarını belirtti ve "Başbakanlık makamı kesinlikle bizden olacak." dedi.

Haşim Thaçi’nin, Sırplar ve diğer azınlıkların tamamının desteğini alması halinde hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşması mümkün. Barajı aşamasa da kontenjan sayesinde seçimlerde 8 sandalye kazanan Sırp Listesi KDP ile koalisyona hazır oldukları mesajını verdi. CİHAN

Yorumlar