Sırp Büyükelçiden Macaristan'daki Türklere insani yardım teşekkürrü

Macaristan'daki Türk işadamlarının Sırbistan'da hayatı felç eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerden dolayı yaptığı insani yardımlara Budapeşte Büyükelçisi Rade Drobac teşekkür etti. Macaristan'daki Türk İşadamları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Sırp Büyükelçiden Macaristan'daki Türklere insani yardım teşekkürrü

Macaristan'daki Türk işadamlarının Sırbistan'da hayatı felç eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerden dolayı yaptığı insani yardımlara Budapeşte Büyükelçisi Rade Drobac teşekkür etti.

Macaristan'daki Türk İşadamları tarafından tedarik edilerek toplanılan Türk tekstil malzemeleri, iç çamaşır, çorap, ayakkabı, terlik, lastik çizme ve benzeri malzemeler Büyükelçilik temsilcisi Malina Marić vasıtası ile teslim alınarak Budapeşte'den TIR'larla Sırbistan'a gönderildi. Budapeşte'de bulunan Türk Macar İşadamaları Derneği (TÜMİŞAD) Macarlar ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Sırbistan'a insani yardım konusunda öncülük ederek destek verdi.

İnsani yardımların tesliminden bir ay sonra Sırbistan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Rade Drobac, Konsolos Jelena Cvijanović, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz'ı Büyükelçilik ofisine davet ederek konuya göstermiş oldukları insani hassasiyet ve konunun hassasiyetinden dolayı 'teşekkür mektubu' takdim etti. Konsolos Jelena Cvijanović konuşmasında, Budapeşte'deki Türk işadamlarının bu içten, samimi, beklentisiz yapmış oldukları yardıma Sırbistan Cumhuriyeti Devleti olarak kalpten teşekkür ediyoruz. Özellikle de öncülük eden İsmail Hakkı Şahbaz, Osman Şahbaz ve Mustafa Şahbaz'a hassas davranarak konuya vaziyet etmeleri bizi çok duygulandırdı, mutlu etti. Bugün Büyükelçiliğimizdeki bu törende sizlerin kalpten, gönülden ve samimi yardımlarınıza teşekkür etmek istedik." dedi.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise "Allah böyle felaketleri hiçbir millete yaşatmasın. Felaket yaşanıldığında millet, din, dil, ırk ayırt etmeksizin yardım edilmesi terbiyesi ve kültürü bizlere öğretilmiş. Bizler böyle acı bir günde dost Sırp milletinin yanında olmamız gerektiğinin farkındayız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar