Sirius Eğitim Kurumlarına 'özel ödül'

Avustralya’da 18 yıldır Selimiye Vakfı bünyesinde eğitim hizmetini veren Sirius Eğitim Kurumları, başarıya doymuyor. Sirius Eğitim Kurumları öğrencileri, Üniversite sınavında elde ettiği başarıdan dolayı ‘en başarılı 21’ öğrencinin...

Google Haberlere Abone ol
Sirius Eğitim Kurumlarına 'özel ödül'

Avustralya’da 18 yıldır Selimiye Vakfı bünyesinde eğitim hizmetini veren Sirius Eğitim Kurumları, başarıya doymuyor. Sirius Eğitim Kurumları öğrencileri, Üniversite sınavında elde ettiği başarıdan dolayı ‘en başarılı 21’ öğrencinin arasında yer aldı.

Üniversite sınavında 99.90 ve 99.85 puan alarak büyük bir rekora imza atan Sirius Koleji öğrencilerinden Saba Gül ve Rıdvan Atlıhan, ‘en iyi 21’ öğrencisinin arasına girerek, Başbakanlık Özel Ödülünü almaya hak kazandı. Sirius Koleji Türkçe alanında ise; rekor kırarak, ‘en başarılı okul’ oldu. Hükümet tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 20.si gerçekleşen ‘Geleneksel Başbakanlık VCE Ödülleri gecesinde, Sirius Eğitim Kurumları öğrencileri törenle ödüllerini aldı.

Eyaletin ‘en iyi 21’ öğrencisinin arasına giren Sirius Eğitim Kurumları öğrencileri Saba Gül ve Rıdvan Atlıhan, ‘Özel Ödülü’nü Victoria Eyalet Valisi Alex Chernov’un elinden alırken, Türkçede ise söz konusu başarıyı paylaşan Taha Çakşak ve Aysel İlanbey, ödüllünü Victoria Eyaleti Eğitim Bakanı Martin Dixon’dan aldı. Ödülü hak eden öğrenciler sevinçlerini okul yöneticileri ve aileleriyle paylaştı. 282 öğrencinin ödüllendirildiği gecede; 21 kişi ‘en iyi öğrenci’ olarak tespit edildi ve ‘Başbakanlık Özel Ödülü’ne layık görüldü. Sirius Eğitim Kurumları’nda eğitim gören üç öğrenci, ilk 21 arasında yer alarak, zorlu bir başarıyı elde etti.

EĞİTİMDE BAŞARIYA İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Törende konuşan Eğitim Bakanı Martin Dixon, başarılı öğrencileri kutladı. Bakan Dixon ‘‘Bugün, Victoria’nın en yetenekli öğrencilerinin başarılarını kutlamak için önemli bir fırsat. Burada bulunan tüm öğrenciler, ülkemizin geleceğine önemli katkılarda bulunuyorlar. Tüm öğrencilere, gelecekte de başarılar diliyorum. Her bir öğrencinin okul müdürü, öğretmen ve ailelerinin desteği ile üniversitede elde ettiği üstün başarı; bulunduğu toplum için de büyük bir kazançtır.’’ dedi.

Başarıdan dolayı memnuniyetini dile getiren Sirius Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Koca ise; son derece sevinçli olduğunu belirtti. Koca, şöyle konuştu; ‘‘Bugün büyük bir sevinç yaşadık. Öğrencilerimizin elde ettiği başarıdan dolayı ‘Başbakanlık Özel Ödülü’ne layık görülmesi bizi ayrıca sevindirdi. Duygularımızı ve hedeflerimizi kamçıladı bu başarı. Okulumuzu ve toplumumuzu gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ve teşekkür ediyorum. Ayrıca, öğrencilerimizin başarılarına çok büyük katkıları olan başta aileleri olmak üzere; gece-gündüz demeden fedakarca çalışan öğretmenlerimize de, en kalbi şükranlarımı iletmek istiyorum. İnşallah, Sirius Eğitim Kurumları, önümüzdeki yıllarda alacağı benzer başarılarla, Victoria’nın eğitimdeki en parlak yıldızlarından biri olmaya devam edecek. Bunun için okul idaresi olarak öğrencilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar