Sırbistan'da yeni başbakan Aleksandar Vuçiç olacak

Sırbistan'da dün yapılan erken seçimleri yüzde 48 oyla kazanan Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) lideri Aleksandar Vuçiç, başbakanlık görevini devralmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da yeni başbakan Aleksandar Vuçiç olacak

Sırbistan'da dün yapılan erken seçimleri yüzde 48 oyla kazanan Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) lideri Aleksandar Vuçiç, başbakanlık görevini devralmaya hazırlanıyor. Başbakan İvica Daçiç'in başında bulunduğu Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) seçimlerde yüzde 14 oy olarak meclise sadece 45 milletvekili gönderebiliyor. SNS ise 250 üyeli parlamentoda tahminen 156 vekil ile temsil edilecek.

Büyük farkla seçilen Aleksandar Vuçiç, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada 29 yaşındaki Maliye Bakanı Lazar Krstiç’in kabinedeki yerini koruyacağını ifade etti. En azından bir parti ile koalisyon kurması beklenen SPS, ekonomi alanında yaz aylarına kadar köklü reformları uygulamaya koymayı ve IMF ile anlaşma yapmayı planlıyor.

AZINLIKLAR DA PARLAMENTOYA TEMSİLCİ GÖNDERİYOR

Genel seçimlere tek başına katılan Sancak Demokratik Eylem Partisi Boşnak lider Suleyman Uglyanin liderliğinde 3 milletvekili çıkardı. Erken seçimlerde Voyvodina'daki yaşayan Macarlar ise 7 sandalye kazandı. Preşeva'da diğer Arnavut azınlık partisi ise mecliste bir milletvekili ile temsil edilecek. CİHAN

Yorumlar