Sırbistan'da uyuşturucu operasyonu

Sırp ve Alman polisinin uluslararası uyuşturucu karteline yönelik operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da uyuşturucu operasyonu
Sırp ve Alman polisinin uluslararası uyuşturucu kartelini çökertmeye yönelik operasyonunda 30 kişinin gözaltına alındığı ve çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, düzenlediği basın toplantısında, iki ülke polisinin 13 aylık takip ve araştırmaları sonucu düzenlenen ortak operasyonda uluslararası uyuşturucu karteline büyük bir darbe vurulduğunu kaydederek, operasyonda 303 kilogram kokain, 96 kilogram Hint keneviri ve 106 kilogram haşhaş ile Sırbistan ve Almanya'da 7 adet laboratuvar bulunduğunu söyledi.

Stefanovic, "operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 20 milyon avro civarında olduğunu" belirterek, farklı adreslerde yapılan operasyonda ayrıca büyük miktarda para ve silah bulunduğunu kaydetti.

Operasyon kapsamında, aralarında Belgrad'dan bir futbol takımının tribün liderinin de bulunduğu 30 kişinin gözaltına alındığını aktaran Stefanovic, üç kişinin de halen arandığını bildirdi.

Stefanovic, operasyonda ayrıca üzerlerinde 2 kilogram kokain, 5 kilogram ekstazi ve 4 kilogram anfetamin bulunan iki kuryenin de gözaltına aldığını belirterek, 13 aylık bir araştırma ve takip neticesinde yapılan bu operasyonun uyuşturucu ile mücadelede Avrupa içindeki işbirliği adına güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.

Sırbistan'ın organize suç ve yolsuzlukla mücadelede Almanya ile yoğun işbirliğini sürdüreceğini aktaran Stefanovic, bu mücadelenin Sırp polisinin önceliği olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar